AKCIJA LIMITIRANIH MODELA -30%

Kamini – varni in preprosti za uporabo

Kamini na bioetanol so sodobna grelna telesa, ki se z lahkoto umestijo v vsak dom, saj ne potrebujejo dimnika, niti posebnega prostora za shranjevanje drv. Kot vir goriva uporabljajo denaturiran žitni etilni alkohol. Gre za obnovljiv vir energije, ki proizvaja čisto, brezdimno obliko toplote in ne pušča ogljičnega odtisa. Brez škodljivih emisij, dima, saj ali vonja, ki je značilen za trda goriva so zato primerni za velike in majhne prostore, za stanovanja, vikende, poslovne prostore, restavracije, skratka povsod.

Moderni kamini ne potrebujejo nobenih cevi, dimnikov ali priključkov za komunalne storitve, kar pomeni, da jih je enostavno namestiti brez dodatnih stroškov. Oblike in postavitve so praktično neomejene, lahko so prostostoječi talni, vgrajeni v steno in se lahko uporabljajo v zaprtih prostorih ali na prostem. Možnosti postavitve so res zelo številne, saj so lahko vgrajeni v stene, v kot med dvema stenama, v predelne stene v prehodu iz enega v drug prostor. Lahko pa so postavljeni na mizo, omarico, oziroma na tla, kjer je to potrebno in se po želji enostavno prenesejo v drug prostor ali drugo mesto v prostoru.

Estetski notranji kamini

Notranji kamini – vrhunska estetika prostora

Notranji kamini dajejo prostoru prijetno intimno svetlobo in toploto. Ker ne potrebujejo dimnika, omogočajo popolno svobodo pri oblikovanju, zato so primerni za namestitev v notranjih in zunanjih pokritih prostorih na najrazličnejše načine. Vrhunsko oblikovane moderne kolekcije omogočajo, da se vklopijo povsod in uskladijo z obstoječo opremo. Prostoru dodajo eleganco, modern dizajn in pridih prestiža.

Kamini, ki uporabljajo za gorivo bioetanol,  imajo v primerjavi s tradicionalnimi številne prednosti, med katerimi so tudi prilagodljivost zasnove, okolju prijazne lastnosti in enostavnost uporabe. Stranke se zanje odločajo predvsem zato, ker imajo čisto izgorevanje in jih je mogoče namestiti na mesta, kjer klasičnih izvedb ni mogoče namestiti. Ker je bioetanol obnovljiv vir goriva in ne proizvaja strupenih snovi ali odpadkov, nudijo uporabnikom popolno funkcionalnost in vrhunsko estetiko.

Na voljo so številni prostoječi moderni kamini na bioetanol, ki jih je mogoče po želji enostavno prestaviti drugam. Prav tako ne potrebujejo rednega vzdrževanja in po letih uporabe ne izgubljajo barve. Ker ne oddajajo istih stranskih produktov kot trda goriva, so varnejši od peči na drva. Trije stranski produkti, ki jih proizvajajo, so voda, toplota in ogljikov dioksid, ki nima sledov emisij. Zaradi tega je dom  ali poslovni prostor varnejši, kot če bi kurili les. Seveda pa tudi pri izgorevanju ekološkega goriva nastane pravi plamen, zato je treba vseeno biti pozoren na varnost in upoštevati navodila proizvajalca. Eden pomembnih dejavnikov je tudi ta, da se uporablja samo kvalitetno gorivo, ki ga priporoča proizvajalec kamina.

Notranji kamini  - prava paša za oči

Notranji kamini so lahko prostostoječi ali vgradni, izbrati pa jih je moč iz obstoječe ponudbe ali naročiti izdelavo po meri. Vgrajeni v steno prestavljajo čudovit ambient, ki nikogar ne pusti brez nepozabnega vtisa. V okolje oddajajo toploto in prijetno diskretno svetlobo, tako da z lahkoto sodijo v dnevni prostor, spalnico, kopalnico, priljubljeni pa so tudi v restavracijah, spa centrih, poslovnih prostorih, recepcijah, skratka povsod nudijo poseben čar.

Kamini so na voljo v različnih oblikah in velikostih, z dodatnim steklom ali brez, vsi pa so izdelani iz kvalitetnega barvnega ali inox jekla. Posebno uporabni so, kadar se vgradijo v predelno steno med dvema prostoroma, saj s tem naredijo zanimiv prehod iz ene sobe v drugo. Oddajajo približno 2 do 4 kW toplote, en liter bioetanola pa zadostuje za cca 3 ure neprekinjenega izgorevanja, odvisno od velikosti gorilnika. V ponudbi so tudi aromatizirane različice bioetanola, ki prostor še dodatno odišavijo.

Za nostalgike, ki jim je všeč tradicionalni videz, so v ponudbi tudi različni dodatki, med njimi  keramična drva, ki so popolna replika pravih brezovih drv. Imitacijo žerjavice pa lahko pričarajo žareča vlakna, ki se vstavijo v odprtino na gorilniku. Za malce sodobnejši videz se lahko dodajo ob ogenj keramični dekorativni kamni v različnih barvah.

Moderni notranji kamini

Moderni kamini po meri – funkcionalen, edinstven okras

Kamini so priljubljena izbira grelnega telesa in hkrati modni dodatek, ki popestri prostor. Nekateri pa želijo dodati svojo individualno noto in imeti točno takšno obliko, velikost in barvo, ki izpolnjuje njihove želje in pričakovanja. Nič lažjega, vrhunski proizvajalci z veseljem izdelajo kamin po meri. Osnova je seveda naročnikova sklica oziroma podatki o merah, postavitvi, obliki ter druge posebne želje ali ideje.

Na osnovi temeljitega pogovora med stranko in proizvajalcem se naredi natančen načrt ter izris celotnega elementa. Ko stranka pregleda omenjeni načrt, se lahko na osnovi morebitnih pripomb naredijo dodatne spremembe ali dopolnitve. V kolikor pa se naročnik strinja, se proizvajalec loti izdelave projekta, ki ga nato dostavi do stranke, skupaj z natančnimi varnostnimi navodili, garancijo in navodili za uporabo. Montaža je zelo preprosta in hitra. Talni kamini je sploh ne potrebujejo, saj se samo vzamejo iz embalaže, postavijo na primeren prostor in že so pripravljeni za uporabo. Stenski pa se samo pritrdijo na zid oziroma vgradijo v za to prej pripravljeno odprtino. Potrebno je samo še napolniti gorilnik z bioetanolom in že vrhunsko popestrijo prostor ter ga napolnijo s toplino in romantiko pravega ognja.