RAZPRODAJA OMEJENIH MODELOV -30%

Eko kamini so moderni kamini, ki ustvarijo nadvse prijetno vzdušje

Kamini lahko delujejo na različna goriva, so raznovrstnih oblik (stenski, talni, vrtni...) in barv, uporabljamo pa jih lahko za različne namene. Z njimi se lahko grejemo ali pa jih imamo le za dekoracijo prostora. Prav tukaj pa se marsikdaj zaplete. Kamini na drva, o katerih imamo pogosto zelo romantično predstavo, so za okolje zelo škodljivi. Tudi ostale vrste ne pripomorejo k boljšemu ozračju, zato vam svetujemo, da se odločite za eko kamin. Slednji je moderni kamin različnih oblik, velikosti in barv, deluje pa na popolnoma trajnosten način. To pa seveda ni edina prednost kamina na bioetanol. V nadaljevanju si preberite, zakaj je ta vrsta okrasnega kamina zagotovo najboljša izbira ter katere oblike so na voljo.

Oblika eko kaminov / kaminov na bioetanol

Sanjate o tistih romantičnih jesenskih večerih, ko bi se s svojo najboljšo polovico stiskali ob okrasnem kaminu? Zdaj lahko po ugodni ceni izbrate med številnimi modernimi kamini, ki se podajo v čisto vsak prostor. Ker so različnih oblik in velikosti, smo prepričani, da boste našli takšnega, ki bo odlično krasil vaš dom.

Stenski kamin

Kot že samo ime pove, stenski kamin preprosto namestimo ob steno. Lahko je to v dnevni sobi, jedilnici, kuhinji, spalnici... Ti moderni kamini vas bodo sigurno takoj spravili v dobro voljo, saj pravi plamen deluje zares sproščujoče. Čeprav se vam morda zdi, da stenski kamin zasede veliko prostora, pa je resnica ravno nasprotna. Mogoče ga je postaviti za sedežno garnituro, pod televizijo ali pa celo nad knjižno polico. Stenski kamin ne rabi stati na tleh, temveč ga lahko enostavno pritrdimo na steno. Tako ne zasede veliko prostora ter ga obenem zelo poživi.

 

Stenski kamini

Talni kamin

Druga vrsta modernih kaminov (eko kaminov) so talni kamini, ki stojijo na tleh. So samostoječi, zato jih lahko postavimo zares kamorkoli. Večeri v spalnici ali dnevni sobi še nikoli niso bili tako romantični! Ker talni kamini montaže ne potrebujejo, vas bo takšen okrasni kamin razveseljeval od trenutka, ko ga boste vzeli iz embalaže. Le postavite ga na tla in že je pripravljen za uporabo. Talni kamini sicer niso primerni le za uporabo doma, temveč tudi v barih, restavracijah, recepcijah in podobno. Tovrstni moderni kamini navdušijo vsakega gosta.

 

Talni kamini

Kotni kamin

Za razliko od stenskega kamina, imajo kotni kamini dve stranici. To pomeni, da so idealna rešitev, če bi radi ob njegovih plamenih uživali v dveh različnih prostorih. Npr. če kotni eko kamin / kamin na bioetanol postavite med dnevno sobo in jedilnico, boste lahko v prijetni atmosferi uživali tako med sproščanjem na kavču kot med kuhanjem oz. obedovanjem.

Vgradni kamin

Če pa nimate dodatnega prostora, kamor bi lahko postavili eko kamin (kamin na bioetanol), pa vam svetujemo nakup vgradnega kamina. Slednji je vgrajen v steno in posledično ne zavzema dodatnega prostora. To so verjetno najbolj moderni kamini, ki polepšajo čisto vsak prostor.

Vrtni kamin

Ste vedeli, da eko kamin ni namenjen le za uporabo v notranjih prostorih, temveč ga lahko brez težav namestite tudi zunaj? Vrtni kamin je talni kamin, ki polepša praktično vsak vrt, teraso ali pa balkon. Tako kot talni in stenski kamini ustvarijo posebno vzdušje v notranjosti, ti moderni kamini za vrt ustvarijo popolno atmosfero na prostem. Prepričani smo, da bodo vaši gostje na naslednjem pikniku popolnoma očarani. Vrtni kamini so okrasni kamini, ki so po naših izkušnjah vedno osrčje zabave, saj ni nič bolj prijetnega od druženja ob ognju.

 

Vrtni kamini

Prednosti eko kamina / kamina na bioetanol

Ena izmed pomembnih prednosti eko kaminov (na bioetanol) je sigurno že to, da je na voljo toliko različnih oblik. A tako stenski, vgradni, kotni in talni kamini v notranjosti kot moderni kamini za vrt oz. vrtni kamini imajo še druge prednosti, zaradi katerih so eko kamini vedno bolj priljubljeni.

Trajnost

Najpomembnejša prednost eko kaminov je sigurno ta, da so okolju prijazni. Da pa bi razumeli, zakaj je temu tako, morate vedeti, kako sploh delujejo. Gorivo teh okrasnih kaminov je bioetanol, ki nastane s fermentacijo sladkorja in škroba. Tako je že samo gorivo popolnoma ekološko. A to ni edini razlog, zakaj so eko kamini popolnoma trajnostni. Ne glede na to ali boste izbrali talni, vgradni, kotni ali stenski kamin, boste lahko med izgorevanjem ugotovili, da nastajajo le vodni hlapi in manjša količina ogljikovega oksida. Dima, ki se bi zažrl vse vaše obleke, ne boste opazili. Če vas skrbi ogljikov dioksid, naj vam zaupamo, da ga nastane zelo malo. Pri modernem kaminu za vrt ga bo z veseljem porabila trava, pri stenskih in talnih kaminih pa rastline, ki krasijo vaše stanovanje. Slednje bodo zaradi tovrstnega modernega kamina uspevale še bolje, saj bo vaša spalnica, dnevna soba ali kamorkoli ga boste že namestili, bolj navlažena.

Estetski videz

Kupci se vedno pogosteje odločajo za eko kamine, saj izgledajo zares fantastično. Vgradni, kotni in stenski kamini so malce bolj tradicionalni, saj lahko izgledajo podobno kot običajni kamini na drva, talni kamini pa so malce bolj posebni. Ker jih je mogoče namestiti po celem prostoru, jih lahko po želji premikamo. Tako se romantični večeri ne bodo končali, ko boste zapustili dnevno sobo, saj ga lahko enostavno prestavite v drug prostor. Eko kamini so zelo primerni tudi za recepcije in salone. Samo predstavljajte si vstopiti v hotel, kjer vas že v preddverju pozdravi toplina okrasnega kamina. Gost oz. stranka se v takšnem vzdušju takoj počuti bolj domače, poleg tega pa dobi občutek, da svoje delo opravljate karseda profesionalno.

 

Kamini - estetski videz

Praktičnost

Zelo pomembna prednost eko kaminov / kaminov na bioetanol je, da med delovanjem dim ne nastaja. To posledično pomeni, da ne potrebujemo dimnika in ga lahko vgradimo zares kamorkoli. To je zelo pomembno za tiste, ki živite v stanovanju, v katerem izgradnja dimnika ni mogoča. Če ste bili mnenja, da lahko o stenskem ali talnem kaminu le sanjate, vas lahko končno razveselimo – v eko kaminu ne kurimo drv, temveč bioetanol, ki nima nobenega vonja! Ob tovrstnem okrasnem kaminu boste končno lahko tudi vi uživali v romantičnih večerih.

Gretje

Eko kamini so odlična rešitev, če vas v prehodnih obdobjih vedno hladi. Namesto, da zmrzujete pod debelo odejo, lahko prižgete svoj nov stenski kamin, ki vas bo grel z 2-4kW ogrevalne moči. Izbirate namreč lahko med različnimi velikostmi gorilnika. Seveda pa ne grejejo le stenski kamini, temveč tudi vgradni, kotni in talni. Kamini na bioetanol imajo pravi plamen, zato bodo hladni jesenski in zimski dnevi občutno toplejši. V takšni atmosferi boste še z večjim veseljem uživali ob kozarcu vina ali skodelici vroče čokolade.

 

Kamini - gretje

Enostavna uporaba

Kamini na drva sicer ustvarijo super vzdušje, a je z njimi kar nekaj dela. Ves čas je potrebno nalagati drva, po uporabi pa čistiti pepel. Uporaba eko kaminov je veliko enostavnejša, saj jih lahko prižgete z vžigalnikom ali celo daljinskim upravljalnikom. To pomeni, da bo prekrasen plamen prižgan v manj kot eni sekundi! Tudi po uporabi se vam ne bo potrebno z ničemer ukvarjati, saj ga enostavno ugasnete. Ko boste zvečer popolnoma zaspani komaj čakali, da se uležete v mehko posteljo, se boste pred tem le sprehodili do talnega ali stenskega kamina in preprosto ugasnili plamen. Vrtni kamin oz. moderni kamin za vrt deluje na enak način, tako da po zabavi ali pikniku ne boste imeli dodatnega dela. Tovrstni okrasni kamin je tako vedno pripravljen za uporabo. Pomembna prednost eko kamina je tudi, da je montaža zelo hitra, saj vse skupaj traja le 20 minut!