RAZPRODAJA OMEJENIH MODELOV -30%

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine EkoKamini v lasti podjetja Euris d.o.o., so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Podatki o podjetju:
Euris d.o.o.
Migojnice 41
SI-3302 Griže
ID za DDV/ Tax nr. : SI57466009

Email: info@ekokamini.eu

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik se z oddajo naročila strinja s splošnimi pogoji poslovanja ter potrjuje svojo seznanjenost z njimi.

Vrste uporabnikov

Z registracijo v spletno trgovino EkoKamini se včlanite v EkoKamini klub. Pravico do nakupa v spletni trgovini EkoKamini imajo registrirani člani kot tudi gostje, ki opravijo hitri nakup in se pred nakupom ne rabijo registrirati.

Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori pod svojim profilom.

Dostopnost informacij

EkoKamini se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije: 

a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka za DDV), 
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku), 
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza, 
g) način plačila in dostave, 
h) časovno veljavnost ponudbe, 
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka, 

Naročilo in cene

Vse cene so navedene v evrih in vsebujejo DDV. Pridružujemo si pravico do sprememb le teh. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila pod spodaj navedenimi pogoji. 

Kupoprodajna pogodba med podjetjem Euris d.o.o. in kupcem je v spletni trgovini EkoKamini sklenjena v trenutku, ko EkoKamini kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za podjetje Euris d.o.o. kot tudi za kupca. S plačilom kupec sprejme splošne pogoje.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku podjetja Euris d.o.o.

Načini plačila

EkoKamini omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ali kartico ob prevzemu preko dostavne službe
 • po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja Euris d.o.o.
 • s Paypalom na račun podjetja Euris d.o.o.
 • kartice Mastercard, Visa, American Express
 • Apple Pay
 • plačilo z gotovino ali bančno kartico na poslovni podjetja Euris d.o.o. na lokaciji Šlandrov trg 23, 3310 Žalec

Plačilo na obroke

Strankam želimo omogočiti nakup naših artiklov, zato nudimo tudi plačila na obroke. Možen je nakup na 3 ali 6 obrokov z različnimi obročnimi karticami (Diners in American Express).

-  American Express - imetnikom kartice omogočamo obročno plačevanje na 3 ali 6 obrokov. Plačilo se izvede na sedežu podjetja na poslovni podjetja Euris d.o.o. na lokaciji Šlandrov trg 23, 3310 Žalec. Maksimalen znesek nakupa je odvisen od limita vsakega posameznika- imetnika kartice. Višino in način obračuna obrokov določi izdajatelj kreditne kartice (obrok ne more biti manjši od 50€). Pogoji so na voljo na spletni strani American Express Slovenija.  Če želite pridobiti kartico American Express in si prebrati več o možnostih, ki jih nudi kartica klinite tukaj.

- Diners Club kartica - imetnikom omogočamo obročno odplačevanje do 24 obrokov. Plačilo se izvede na poslovni podjetja Euris d.o.o. na lokaciji Šlandrov trg 23, 3310 Žalec. Maksimalen znesek nakupa je odvisen od limita vsakega posameznika - imetnika kartice. Če želite pridobiti kartico Diners club in si prebrati več o možnostih, ki jih nudi kartica kliknite tukaj.

Koda za popust 

Koda za popust oz promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine EkoKamini. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, na strani posameznega oddelka, v našem e-obveščevalcu ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v tem omejenem roku, sicer je neveljavna.

Uporaba kode za popust:

 • Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico. 
 • Na zaključku blagajne v okence ''kuponi'' vpišete kodo za popust in kliknete gumb ''uporabi kupon''.
 • Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust. 
 • Ko vpišete kode za popust, se vrednost koda za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

 • Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v 30 dneh podjetju na elektronski naslov (info@ekokamini.eu) sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
 • Potrošnik mora najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Euris d.o.o., Šlandrov trg 23, 3310 Žalec. Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. 
 • Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. 
 • Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 30 dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.
 • Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

Varovanje osebnih podatkov

 • EkoKamini se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.
 • EkoKamini za nedoločen čas hrani naslednje podatke svojih strank, ki le-te vpišejo v postopku naročila: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča ter čas in datum registracije.
 • EkoKamini navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.
 • Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
 • Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Komunikacija

EkoKamini bo z uporabnikom stopila v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo EkoKamini izrecno spoštovala.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina EkoKamini in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovna znamka EkoKamini in logotip sta v lasti podjetja Euris d.o.o.

Omejitev odgovornosti

EkoKamini se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da EkoKamini včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo EkoKamini kupca obvestila spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Pritožbe in spori

EkoKamini spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. EkoKamini se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@ekokamini.eu. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. EkoKamini bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

EkoKamini se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si EkoKamini prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.