RAZPRODAJA OMEJENIH MODELOV -30%

Kamini za dnevno sobo na bioetanol za vrhunsko doživetje

Želja imeti lastno ognjišče znotraj svojega doma je stara toliko kot človeštvo in v modernih časih lahko to željo potešite s kamini za dnevno sobo. Z njimi v dom vnesete čarobnost živega ognja, ki ljudi združuje že tisočletja in se ne bo izgubila ne glede na napredek in razvoj. Lahko pa napredek prinese revolucionarne novosti, ki približajo možnost postaviti kamin za dnevno sobo prav vsakemu, ki si ga želi – ne glede na to, ali ima v svojem domovanju vse pritikline, ki se za to zahtevajo, od dimnika do pravega priključka, dovoda zunanjega zraka in posebnega prostora za drva. Takšni so sodobni kamini za dnevno sobo na bioetanol, ki pričarajo romantiko kamina na drva, cena tega kamina pa je zaradi hitre in preproste vgradnje veliko nižja od kamina za dnevno sobo na drva. Vrhunske kamine z montažo najdete pri podjetju Euris, ki ima svojo blagovno znamko Ekokamini.

Kamin za dnevno sobo

Talni, stenski ali kotni kamin vnese v prostor občutek razkošja

Kamini za dnevno sobo na bioetanol postajajo vse bolj priljubljeni, ponudba pa je vse bogatejša. Prav vsak lahko najde zase pravo obliko in velikost kamina, saj so lahko ti kamini talni, samostoječi, lahko se vgradijo v odprtino v steni, lahko pa se odločite za kotni kamin, ki je posebej zanimiv, ker je ogenj viden z več zornih kotov in ponuja posebno optiko gorenja. V vsakem primeru vnese talni, stenski ali kotni kamin na bioetanol z živim ognjem in vrhunsko estetskim videzom v moderen prostor ne le toplino, ampak posebno razkošje, ki ne zahteva posebnega truda in dela – ogenj le prižgete in to je to. Kotni kamin z montažo v kot stene bo v hipu, ko boste prižgali ogenj, postal središče doma in bo ustvarjal zelo prijetno vzdušje, ki se mu ne boste mogli več odreči. Tudi cene kaminov so zelo dostopne, odvisne so od velikosti in izvedbe. Med kotnimi kamini podjetja Euris si lahko izberete takšnega s sprednjim steklom ali brez njega in z različno kapaciteto gorilnika. Ohišje je izdelano iz barvanega jekla. Izdelajo pa vam tudi kamin za dnevno sobo, vrt ali teraso po meri in po vaših željah. Tako je, njihove kamine posebne oblike lahko postavite na vrt ali teraso za popolno druženje ob ognju. Si želite kamin za dnevno sobo ali teraso, pa menite, da nimate dovolj prostora? Pri Eurisu imajo pravi odgovor: mini kamin, ki ga lahko postavite tako rekoč kamorkoli – na polico, na tla …

Kako deluje kamin za dnevno sobo na bioetanol?

Kolikor se sliši neverjetno, za delovanje kamina na bioetanol ne potrebujete dimnika, nobene napeljave, nobenih drv ali dodatkov za podkuriti, le v poseben prostor v kaminu vlijete bioetanol in ga prižgete z dolgim vžigalnikom, ko želite ogenj ugasniti, pa samo privijete dotok bioetanola. Pri gorenju v takem kaminu ne nastajajo dim ali saje. Bioetanol je izdelan trajnostno in biološko, iz alkohola, ki ga proizvedejo iz žita, krompirja ali sladkornega trsa. Pri gorenju nastajata voda in ogljikov dioksid, in če imate sobne rastline, ga bodo predelale v kisik. Ker kamini za dnevno sobo na bioetanol ne proizvajajo strupenih dimnih plinov in ne onesnažujejo okolja tako kot kamini na drva, veljajo za zeleno alternativo. Pri Eurisu so izdelali svoj lasten bioetanol z imenom Ekonol. Ob porabi 1 litra njihovega goriva za talni ali kotni kamin boste lahko ob gorenju uživali do 3 ure. Ker pa se pri vsakem gorenju porablja kisik, je priporočljivo prostor, v katerem imate kamin, redno zračiti, ob tem pa je treba paziti, da ne ustvarjate prepiha, ki bi lahko ogenj razpihal. Da bi preprečili morebitno nesrečo, lahko gorivo dolijete šele 15 minut po tem, ko ste kamin ugasnili.

Kamini za dnevno sobo

Kamin na bioetanol prvenstveno ni namenjen ogrevanju

Ti sodobni kamini za dnevno sobo sicer ustvarjajo toploto, okrog 3 KW, tako da so primerni za dogrevanje prostorov ali ogrevanje ob hladnih večerih v prehodnem času, ne morejo pa služiti kot osrednje ogrevalno telo v zimskih mesecih. Čudovito oblikovan talni ali kotni kamin prvenstveno ni namenjen ogrevanju, ampak ustvarjanju prijetne atmosfere in kot zelo uporaben estetski okras doma. Zaradi nizke cene kaminov in možnosti vgradnje kamorkoli je dostopen vsakomur in primeren za vsako domovanje.

Kako je pri sodobnih kaminih z montažo

Zelo hitra in nezahtevna montaža je še ena prednost sodobnih kaminov. Podjetje Euris glede svojih kaminov pri montaži svetuje, da vam ga vgradi strokovno usposobljen montažer, če pa ste dovolj spretni, lahko svoj kamin za dnevno sobo vgradite sami ob pomoči še vsaj ene osebe. Tudi glede montaže je pri teh kaminih cena veliko ugodnejša. Talni model kamina je samostoječ in ga hitro postavite, za stenske modele, kamor spada kotni kamin, pa je treba v steni pripraviti odprtino, v katero stenski oziroma kotni kamin obesite na vijake. Euris vam za svoje kamine zagotavlja garancijo za brezhibno delovanje. Vsekakor boste z njihovim kaminom zadovoljni, saj bo v vaš dom prinesel novo dimenzijo bivanja.

Dnevna soba - kamini