RAZPRODAJA OMEJENIH MODELOV -30%

Samostoječi kamini pričarajo toplino in udobje v vsak dom

Samostoječi kamini nudijo prostorom poseben čar in toplino. Njihova velika prednost je enostavna montaža, saj ne potrebujejo nobenih posebnih gradbenih posegov. Preprosto se postavijo na najbolj primeren prostor v dnevni sobi, kuhinji, spalnici, pokriti terasi, kamor pač želite in že vam nudijo prijeten kotiček za sproščanje ter druženje. Ker so moderni in izjemno estetski, njihova sodobna oblika popestri domovanje, da ta zasije z novim sijajem.

Samostoječi kamini so ekološki, saj delujejo na bioetanol. To je varno gorivo, ki gori mirno, tudi če kurišče ni posebno oblikovano. Pridobivajo ga iz obnovljivih virov - biomase, zato je okolju prijazno. Pri izgorevanju ne proizvaja nobenega dima, pepela ali saj, zato so EKO kamini postali veliko bolj priljubljeni kot kamini na drva.

Poleg občutka domačnosti in topline, je v prostorih čisto in varno, kar za kamine na drva ne bi mogli trditi. Še posebej če drva niso dovolj suha, lahko iz kurišča padajo tleči delci, ki so izjemno nevarni. Kamini na drva potrebujejo stalni nadzor, zato lahko na brezskrbno uživanje kar pozabite.

V podjetju Euris d. o. o. proizvajamo lastno blagovno znamko omenjenega goriva, ki smo ga poimenovali Ekonol. Zaradi različnih dodanih dišav, lahko vonj stanovanja prilagajate vzdušju in posebnim dogodkom.
Samostoječi kamini

Talni in kotni kamini – moderen videz poslovnega prostora ali stanovanja 

Talni in kotni kamini so čudovita ideja za osvežitev in popestritev pisarne, restavracije, recepcije ali drugega poslovnega prostora. Nase pritegnejo pogled s svojim čudovitim modernim videzom, v prostor pa vnesejo toplino in diskretno svetlobo. Njihova velika prednost je poleg vseh drugih tudi, da jih je mogoče enostavno premikati iz prostora v prostor, oziroma na drugo mesto - tja, kjer so pač potrebni in to brez nepotrebnih gradbenih del ali stroškov.

Poleg čudovite popestritve poslovnega prostora ali stanovanja, so talni in kotni kamini zelo praktični za ogrevanje oziroma dogrevanje v pomladnem ali jesenskem času, ko kurilna sezona še ni v polnem razmahu. Ogrevalna moč je odvisna od modela oziroma gorilnika in njegove jakosti. Na voljo je ogromno različnih modelov, seveda pa se lahko oblika in dimenzija prilagodi potrebam in željam kupcev. Na željo jih v podjetju izdelamo tudi po meri.

Kako pa poteka izdelava stenskih, vrtnih, mini, talnih in kotnih kaminov? Priporočamo vam, da nam po elektronski pošti pošljete čimbolj natančno skico, ali načrt, kako bi naj vaš kamin izgledal. Naredite izmere in jih zapišite poleg, če potrebujete nasvete, smo vam vedno na voljo, načrt namreč lahko izdelamo skupaj.

Potem bomo na podlagi vaših podatkov izdelali tehnični načrt in vam ga poslali, da ga pregledate. Če boste zadovoljni, se bomo lotili izdelave, če ne boste, bomo spremenili kar boste želeli. Samostoječi kamini iz naše proizvodnje so vedno izdelani natančno in hitro ter veljajo za visokokakovostne na slovenskem trgu. Ko bo izdelek končan, vam ga bomo dostavili na dogovorjeni naslov, ali vam ga poslali po pošti. 

Talni in kotni kamini ustvarijo čudovit ambient med dvema prostoroma 

Kotni kamin je prava rešitev za večja, moderna stanovanja, saj se lahko vgradi tako, da ga občudujemo z dveh strani. Tako nas na primer pogled nanj razveseljuje pri delu v kuhinji, hkrati pa nudi prijetno toplino za sproščanje v dnevni sobi. Narejen je tako, da se namesti v kot stene in na tak način s svojim videzom polepša dva prostora stanovanja. Zaradi uporabe ekološko čistega bioetanola, ki gori povsem brez neprijetnih vonjav in ne pušča ostankov gorenja, se lahko umesti v vsak prostor, tudi v kopalnice ali spalnice.

Odločitev zanj je odlična ideja, kadar želite maksimalno izkoristiti vsak kotiček v svojem domu. Pozornost nase lahko pritegne na prehodu iz enega v drug prostor in tako naredi prijetno in harmonično vzdušje. V primerjavi s klasičnimi kamini na drva, zavzame manj prostora, saj ni potrebno imeti posebnega prostora za shranjevanje kurjave ali pripomočkov za čiščenje pepela. Prav tako talni in kotni kamini ne potrebujejo dimnika, s tem pa boste prihranili tudi pri stroških dimnikarskih storitev.Talni kamini

 

Samostoječi kamini ali kamini na drva za nostalgične občutke 

Kamini na drva so predhodniki ekoloških gorilnikov. Marsikdo se kljub prednosti grelnih teles, ki uporabljajo ekološka goriva, vseeno odloči za ogrevanje s trdimi gorivi. Morda je razlog v nostalgičnem občutku, ki ga vzbuja prasketanje gorečega lesa. Vendar pa biogoriva ustvarijo pravi ogenj, hkrati pa so ekološko povsem čista in tako povsem nadomestijo slednje. Poleg vsega drugega, pa so neprimerno bolj varni.

Kot smo že omenili, ne povzročajo nobenih skrbi glede neprijetnega dima ali saj. Prihranijo vam stroške čiščenja dimnika, hkrati pa ne umažejo stanovanja s pepelom. Umestijo se lahko praktično povsod, kjer to želite. Potrebujejo manj prostora v primerjavi s klasičnimi na trda goriva, saj uporabljajo ekološko prečiščeno tekoče gorivo.

Njihova izvedba je možna v najrazličnejših oblikah in dimenzijah, po željah stranke. Izdelani so iz trpežnih, modernih materialov, ki so enostavni za vzdrževanje in čiščenje. Kapaciteta gorilnika je odvisna od velikosti ogrevalne površine, torej od želja stranke. Skratka, visoka kvaliteta za ugodno ceno, čisto izgorevanje in atraktiven izgled, so razlogi, da je odločitev za nakup kamina Euris d. o. o. prava rešitev za oplemenitenje stanovanja ali poslovnega prostora.
Samostoječi kamini - boljši kot kamini na drva