RAZPRODAJA OMEJENIH MODELOV -30%

kamini za dnevno sobo

Okolju prijazni, varčni in varni kamini za dnevno sobo na bioetanol

Kamini za dnevno sobo so za mnoge prva želja, ki so jo uresničijo ob nakupu lastnega stanovanja ali hiše. Nič ni bolj domačega od ognja, ki plapola v kaminu za dnevno sobo ali bivalno kuhinjo.

Občutka toplote, ki se razširja od ognja po prostoru in prinaša dobro počutje tudi vsem stanovalcem, ni mogoče nadomestiti z ničemer. Kamini za dnevno sobo pogosto postanejo kotiček, kjer se zbira vsa družina, se pogovarja, se gleda televizija ali srka vroča čokolada ob zimskih večerih. Kamin za dnevno sobo je torej središče družinskega in tudi družabnega življenja že stoletja.

Spomnimo se slik iz preteklega časa, ko se je v dimni kuhinji okoli ognjišča odvijalo celotno življenje v kmečkih ali obrtniških hišah. Ali pa poglejmo še bolj nazaj, ko so celotna ljudstva ali plemena svoje običaje, rituale in družabno življenje organizirala okoli ognja.

kamini za dnevno sobo

Nenazadnje je bil kamin izjemno velikih dimenzij tudi središče dvornega življenja na gradovih in hkrati opravljal funkcijo ogrevanja ter družabnosti.

Vendar pa se vse bolj zavedamo, da ima tradicionalni kamin s kurjenjem lesa tudi kar nekaj negativnih vidikov. Slabosti vključujejo tako nevarnosti za vas in vaše bližnje kakor za lastnino in širše za okolje. Obstaja namreč velika nevarnost požara, saj iskrice letijo povsod.

Kamini za dnevno sobo so velikokrat tudi vir onesnaževanja zraka v vašem stanovanju, saj nastajajo saje, ogljikov monoksid in pepel. To lahko draži dihalne poti navzočih in negativno vpliva na počutje in zdravje. Poleg tega je kurjenje lesa lahko tudi ekološko potratno, kadar gre za velike količine prek daljših obdobij.

Onesnaženost zraka v krajih, kjer se ogreva večinoma z lesom, je zelo visoka. Zaradi vsega tega tradicionalni kamini za dnevno sobo niso več najboljša izbira.

lahko izberete tudi možnost, ki jo lahko opišemo kot  preprosto, učinkovito in čisto. Govorimo o Eko kaminih, kjer je gorivo bioetanol. Ne smemo ga zamenjevati z električnimi kamini, ki sploh nimajo pravega plamena in zaradi tega po učinku nikakor niso primerljivi z gorenjem ognja.

Eko kamini na bioetanol se ne zanašajo na notranje grelnike, da vam zagotavljajo višje temperature. To so pravi kamini, ki prostor zagrejejo in kurijo s pravim plamenom, torej so popolnoma primerljivi s klasičnimi kamini. Nadomestni, električni kamini so ustrezni za prostore, kjer ni dovoljeno kuriti pravega ognja.

Za uporabo v lastnem domu pa so idealni kamini na bioetanol, saj njihovega udobja in topline nič ne prekaša!

Vedno eleganten je samostoječi kamin na bioetanol

Samostoječi kamin na bioetanol je le eden od modelov te vrste kamina. Je mogoče celo najbolj vpadljiv, saj stoji brez okvira ali dodatnih nosilcev. Kamini na bioetanol lahko res dajo poseben poudarek vašemu prostoru in dobro postavljen samostoječi kamin na bioetanol bo zagotovo pritegnil pozornost vseh gostov, ki bodo prišli k vam na obisk. Vas zanima, če ga lahko namestite v stanovanje ali v vikend hišico? Kamini na bioetanol za razliko od tradicionalnih kaminov ne potrebujejo dimnika, zato jih je mogoče namestiti skoraj povsod. Glede na razpoložljiv prostor je največje zagate možno premagati tudi z nekaterimi modeli, ki so posebej zasnovani za obešanje na stene, kar pomeni, da vam ne zasedajo dragocenega prostora na tleh.

 

Gotovo vam bo všeč tudi, da lahko dekoracije eko kamina izbirate glede na siceršnjo opremo vašega stanovanja. Če želite, da izberete železno varianto, na voljo so tudi različice iz marmorja, jekla in kamna. Uporabite materiale, s katerimi poudarite poudarjene barve dekorja in pritegnete več pozornosti na detajle vaše dekorativne sheme v preostalem prostoru.

samostoječi kamin na bioetanol

Moderni kamini na bioetanol so okolju prijazni

Vas je strah, da bodo moderni kamini na bioetanol prevelik zalogaj za vašo denarnico. Brez skrbi, cene so dosegljive, hkrati pa vodijo v prihranek. Če izberete bioetanol, prihranite energijo in ohranite svoja pljuča brez nevarnih saj in dima.

Prva večja prednost pred drugimi načini je, da je moderni kamin na bioetanol bolj okolju prijazen in učinkovit. Prav vsa toplota, pridobljena s kamini na bioetanol, ostane v prostoru, saj dimnik ni potreben.

Bioetanol je gorivo, sestavljeno iz bioloških produktov, kot sta sladkor in škrob rastlinskih stranskih proizvodov. Oddaja čiste emisije in je tudi obnovljiv.

Prav zaradi teh svojih naprednih lastnosti je  odlična izbira za okoljsko ozaveščene ljudi, ki obožujejo sodobno estetiko v svojem domu.

Ekološka in varčna izbira

Gorivo bioetanol gori čisto, vendar ni nobenega kompromisa ali izgubljanja glede toplote. To so elegantni kamini, ki zagotavljajo toploto in vzdušje, ki si ga želite, vendar izključujejo vse  onesnaževalce zraka, povezane s tradicionalnimi kamini.

vgradni kamini na bioetanol

So okolju prijazni, saj biogorivo ne oddaja onesnaževal v zrak, niti ni za drva potrebno posekati dreves, ki dajejo kisik in filtrirajo zrak.

Uporaba okolju prijaznega kamina ima številne prednosti: poslovite se lahko od dima, pepela in saj. Kamini na bioetanol so varnejši, brez vonja in so okolju manj škodljivi.

So tudi enostavni za uporabo in vsestranski, zaradi česar jih lahko namestimo v kateri koli prostor vašega doma ali pisarne.

Vgradni kamini na bioetanol polepšajo vsak bivalni prostor

Za manjše prostore ali za stanovanja z visokimi stenami so zelo primerni vgradni kamini na bioetanol. Pozornost pritegnejo tako z inovativno oblikovanimi okvirji kakor z živo gorečim plamenom, ki okrasi vsako steno. Zato jih radi uporabljajo tudi pri opremi poslovnih prostorov.

Izbira popolnega kamina za vaš dom ali pisarno je torej odvisna od namena, pa tudi od vašega celotnega dekorativnega stila. Izbirate lahko med dobesedno na stotinami različnih stilov in odločitev o tistem, ki najbolj ustreza vašim osebnim potrebam, se lahko sprva zdi nekoliko težka, a že po kratkem raziskovanju boste pripravljeni na izbiro.

Dobro je, če se o izbiri posvetujete s strokovnjakom. Pri nas so med najbolj znanimi specialisti v podjetju Eko kamini. Ponujajo izdelke visoke kakovosti in bio etanol lastne pridelave.

Izbirate lahko med različnimi slogi kaminov. Mnogi ljudje eko kamin izberejo zaradi okolju prijazne naravnanosti, medtem ko ga mnogi drugi cenijo zaradi tega, ker pomaga do boljše kakovosti zraka v zaprtih prostorih.

Razlogov je torej dovolj. Pridružite se številnim zadovoljnim kupcem, ki so zaupali Eko kaminu. Odkrijte mehko senco toplega plamena na stenah vašega stanovanja. Ob zavedanju, da ste s to izbiro pomagali tudi okolju, boste lažje spali.